Kunststof kozijnenKunstof kozijnen

Kunststof kozijnen bieden veel voordelen, natuurlijk geen onderhoud en ze zijn brandvertragend

Een voordeel is, het minimale onderhoud dat de klant heeft aan kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen zijn vrijwel niet elektrostatisch, dit wil zeggen dat zij niet stoffig worden of viezigheid aantrekken. Daarnaast kunnen kunststof kozijnen helpen bij het besparen van energie, omdat zij goed isoleren, mede door de dubbele beglazing. Daarnaast zijn kunststof kozijn brandveilig, gesproken wordt over een brandvertragend kozijn, omdat het kozijn zelfdovend is, maar ook moeilijk ontvlambaar.

Onze kunststof kozijnen hebben een zeer lange levensduur, de voorspelling is dat een kunststof kozijn minimaal 50 jaren kan meegaan. Onze kunststof kozijnen zijn goed opgewassen tegen alcoholen, minerale vetten (oliën), zouten en zuren die niet oxideren. De lijst met voordelen bevat nog meer punten, maar deze zijn hieronder opgesomd.

Pluspunten kunststof kozijnen

  • Het behoort tot de mogelijkheden de binnenzijde van een kunststof, anders te kleuren dat de buitenzijde van het kozijn.
  • Kunststof kozijnen kunnen ook uitgevoerd worden met houtnerfstructuur, waardoor de uitstraling van een klassiek houten kozijn gecreëerd wordt.
  • Als u kiest voor kunststof kozijnen, dan denkt u ook aan het milieu, want voor de productie wordt ruwe aardolie gebruikt, maar ook bijvoorbeeld zout. Tevens wordt geen groot beroep gedaan op energievoorraad.
  • Wij bieden de kozijnen aan met inbraakvertragende sluitnokken van staal met meerpuntsluiting die worden gemonteerd in draairamen en draai-kiepramen.
  • Ook behoort het tot de mogelijkheden om een inbraakwerend pakket te laten monteren met een Nederlands PKVW keurmerk, deze afkorting staat voor: Politie Keurmerk Veilig Wonen.