Schüco aluminium kozijnenSchuco aws

Schüco AWS 
Het programma voor aluminium kozijnenwordt aangeduid met Schüco AWS, dit programma is onder te verdelen in vier delen. Het beste aluminium kozijn heet ‘Schüco AWS 75. SI’, dit kozijn krijgt van Schüco een vijfster beoordeling, omdat het ondermeer een nieuw record heeft gevestigd met betrekking tot de warmte-isolatie.

De U-waarde bij dit kozijn is 1,4 W/m²K, deze U-waarde wordt bereikt door een verbeterde isolatiezone, geoptimaliseerde middendichting en nieuw principe isolatie in de sponning. De Schüco AWS 75. SI heeft een inbouwdiepte van 75 mm en zorgt hierdoor voor een verhoogde veiligheid, tevens voorkomt dit kozijn grote hoeveelheden geluidsoverlast. Het Schüco AWS programma wordt gecompleteerd door kozijnen met de namen Schüco AWS 70. HI, Schüco AWS 65 en Schüco AWS 65 MC.

Het eerst genoemde kozijn heeft een inbouwdiepte van 70 mm en kan zowel bij renovatiewerkzaamheden als nieuwbouwprojecten gebruikt worden. Het kozijn krijgt van Schüco een vierster beoordeling en heeft het een U-waarde van 1,7 W/m²K, deze U-waarde wordt bereikt door een innovatieve schuimvulling, grootgedimensioneerde voorkamer en een middendichting.

De kozijnen Schüco AWS 65 en Schüco AWS 65 MC hebben een inbouwdiepte van 65 mm, krijgen van Schüco een driester beoordeling en hebben een U-waarde van 2,2 W/m²K. Ook bieden deze kozijnen een goede beveiliging, het enige dat deze twee kozijnen onderscheidt van elkaar is de verdiept liggende vormgeving van de Schüco AWS 65 MC.

Aluminium kozijnenAluminium kozijnen AWS

Aluminium kozijnen bieden degelijkheid, maar ook elegantie en zijn ook nog onderhoudsarm.

Aluminium kozijnen kenmerken zich door de slanke, maar stevige vormgeving. Deze kenmerkende eigenschappen maken een aluminium kozijn elegant en tegelijkertijd ook degelijk. Een merendeel van de Nederlanders is niet bekend met aluminium kozijnen, daarom vindt u onder deze alinea een opsomming van eigenschappen, die kenmerkend zijn voor aluminium kozijnen.

Pluspunten aluminium kozijnen

  • Een zeer kenmerkende eigenschap van aluminium is de duurzaamheid, deze vindt u ook terug in het kozijn.
  • Aluminium kozijnen zijn leverbaar in vele kleuren, de kleuren worden aangeduid met RAL-nummers en worden aangebracht op het kozijn door een oppervlaktebehandeling.
  • U hebt bij een aluminium kozijn geen hinder van vuil of stof, omdat aluminium niet elektrostatisch is.
  • De aarde ondervindt nauwelijks hinder aan de productie van aluminium kozijnen, omdat de voorraad aluminium onuitputtelijk is en dit materiaal kan worden hergebruikt. Wanneer u kiest voor een aluminium kozijn, dan is uw keuze milieubewust.

Oppervlaktebehandelingen

U hebt in de opsomming kunnen lezen dat de kleuren op het aluminium worden aangebracht, doormiddel van een oppervlaktebehandeling. U kunt kiezen uit drie soorten oppervlaktebehandelingen, de eerste mogelijkheid wordt ‘vlakke moffeling’ genoemd. Het aluminium krijgt hierdoor een gladde oppervlakte. De tweede mogelijkheid wordt ‘moffeling met structuurlak’ genoemd. Het resultaat is een korrelige oppervlakte, omdat de structuurlak korrels bevat. De kleur die wordt aangebracht op het aluminium is met deze behandeling kleurvast en krasbestendig. Een derde mogelijkheid wordt minder vaak toegepast en wordt ‘anodisatie’ genoemd. Anodisatie zorgt voor het behoudt van de metaaltint van het aluminium.